Gezocht: ambulant begeleider

We zijn op zoek naar een

Ambulant begeleider voor 24 tot 28 uur per week

Wie zijn wij?

Seguro is een Utrechtse stichting die zich inzet voor kwetsbare ongedocumenteerden met aanmerkelijke psychische en of fysieke problemen.
Om te kunnen herstellen biedt Seguro kwetsbare ongedocumenteerden tijdelijk een veilige leefomgeving van waaruit zij kunnen werken aan de terugkeer in de samenleving, hetzij in Nederland dan wel elders. Daartoe heeft Seguro één woning beschikbaar voor vrouwen/kinderen en drie woningen voor mannen.

Seguro werkt nauw samen met de gemeente Utrecht en andere organisaties die in dit veld werkzaam zijn.

Onze dienstverlening kenmerkt zich door onze grote betrokkenheid bij ontheemde en vaak getraumatiseerde mensen met een beperkt perspectief op een betekenisvol bestaan én door een hoge mate van professionele bekwaamheid. Onze medewerkers hebben kennis en ervaring met begeleidingsmethodieken die ondersteunend zijn bij (trauma)verwerking, opvoedkundige begeleiding en sociaaljuridische vraagstukken.

De dagelijkse werkzaamheden worden uitgevoerd door een team van professionals, bestaande uit een ambulant begeleider, sociaaljuridisch begeleider, ambulant begeleider/pedagoog, coördinator en administratief medewerker. Onze medewerkers zijn betrokken bij de doelgroep en de omstandigheden waarin hulpvragers zich bevinden. Zij zijn hulpverleners die zich in hun handelen laten leiden door professionele waarden en overwegingen.

We zijn een organisatie in ontwikkeling en zijn flink aan de slag met het verbeteren van onze processen en werkwijzen om zo de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen.

Wat ga je doen?

 • Je stelt samen met de bewoners en de sociaaljuridisch begeleider de begeleidingsplannen op voor de bewoners inclusief doelen en termijnen. Je zorgt voor regelmatige evaluatie en waar nodig voor bijstelling van de plannen. Daartoe houd je een heldere rapportage bij over de bewoners.
 • Je doet de intake van nieuwe bewoners en begeleidt de bewoners van instroom naar uitstroom. Je bent daarbij de case manager en eerste contactpersoon voor de bewoners.
 • Je gaat aan de slag met al bekende psychische en/of medische problematiek van bewoners en signaleert nog niet gediagnosticeerde problematiek. Je zorgt voor verwijzing naar behandeling of diagnose. Daarvoor ben je goed op de hoogte van het lokale zorgnetwerk.
 • Je adviseert je collega’s en het bestuur van de stichting vanuit jouw kennis en ervaring in de begeleidingsaanpak.
 • Je houdt toezicht op de opvanglocaties en schept voorwaarden voor bewoners om prettig samen te wonen.
 • Je neemt deel aan consultaties en overleggen met de andere begeleidende ketenpartners in de stad Utrecht.

Dit zoeken we in jou:

 • Je bent een energieke collega die graag in een klein team werkt en samen met de andere teamleden, bestuursleden en vrijwilligers aan de slag gaat voor onze bewoners.
 • Je bent betrokken bij de doelgroep ongedocumenteerden en enthousiast om in een multiculturele omgeving te werken.
 • Je kunt goed luisteren en mensen motiveren en je weet onze bewoners te activeren ondanks de moeilijke situatie waar ze in zitten.
 • Je bent in staat laagdrempelig contact te maken met mensen met verschillende culturele achtergronden, vaak met trauma gerelateerde klachten en/of andere psychiatrische problematiek.
 • Je werkt professioneel en gestructureerd op basis van de gemaakte afspraken om zo tot een bestendige oplossing te komen voor de bewoners.
 • Je bent praktisch ingesteld en flexibel in het omgaan met veranderingen en onverwachte situaties.

Je beschikt over:

 • een afgeronde opleiding Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of een soortgelijke opleiding op ten minste HBO niveau.
 • werkervaring op het gebied van begeleiding en activering en kennis van GGZ, LVB en bemoeizorg.
 • de flexibiliteit en creativiteit om om te gaan met taal- en cultuurbarrières, waarbij beheersing van Nederlands en Engels belangrijk is. Beheersing van Frans of Arabisch is een pre.
 • Kennis van de sociale kaart van Utrecht (is een pre).

Wat bieden wij?

Een leuke en uitdagende baan in het hart van de Utrechtse samenleving. Jouw salaris is conform de CAO Sociaal Werk schaal 8. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring is dat minimaal € 3.068 en maximaal € 4.372 per maand (o.b.v. 36-urige werkweek). Daarnaast krijg je uiteraard vakantiegeld en we kennen een individueel keuzebudget. Het contract is in eerste instantie voor 1 jaar.

Ons kantoor is op loop- en fietsafstand van het Centraal Station.

Vragen en solliciteren

De vacature staat open voor zowel ervaren als minder ervaren ambulant begeleiders.

Wil je meer weten?

Onze contactpersoon is Bert van der Ham (coördinator): 06 – 3659 7717 .
Stuur je motivatie en CV naar b.vanderham@seguro-opvang.nl.