1ste Seguro nieuwsbrief

Wij zijn trots op onze eerste nieuwsbrief Stichting Seguro.
Vanuit ons vrouwenhuis Fanga Musow kwam er jaarlijks al een papieren versie uit. Nu is het voor het eerst een gecombineerde (digitale) nieuwsbrief geworden. Hiermee houden wij jullie graag op de hoogte van de ontwikkelingen rond de mannenhuizen en het vrouwenhuis.  En wil jij je graag inzetten voor onze bewoners, laat het weten.

Like ook onze facebook, zodat niks je meer ontgaat!
https://www.facebook.com/StichtingSeguro/

Afscheidsfeest

Eind juni heeft Seguro een bijzonder afscheidsfeest gevierd. Het stageseizoen zat er weer op en de vier studenten vertrokken, elk met pijn in hun hart. Duidelijk zichtbaar was wat bewoners en mentoren dit jaar voor elkaar betekend hebben. Een goede begeleidingsband is ontstaan, waardoor mooie stappen konden worden gezet. De bewoners hadden zich als bedankje volop ingezet met het maken van lekker eten, het geven van persoonlijke speeches en het regelen van feestelijke muziek. Naast afscheid van de studenten werd ook stil gestaan bij het afscheid van een zestal bewoners die afgelopen jaar opnieuw de procedure zijn ingegaan. Bijzonder dat het zo’n groot aantal was met zulke positieve resultaten.

Klussen

Klussen en verhuizen

Veel kluswerk is de afgelopen maanden door de Seguro mannen verzet. Aan het begin van de zomer stonden twee verhuizingen op de planning, het oude huis leegruimen, het nieuwe opknappen. Met schuurpapier en verfkwasten in de hand is keihard gewerkt. Elke bewoner heeft zijn eigen kamer opgeknapt en heeft meegeholpen met het sjouwen en inrichten. Het was soms zweten en het gaf wat stress. Maar vooral ook voldoening zelf lekker aan de slag te zijn.

Sport

Trainingsprogramma van start

Jezelf ontwikkelen door werk en trainingen is voor onze doelgroep allesbehalve vanzelfsprekend, officieel zelfs bij wet verboden. Daarom probeert Seguro als onderdeel van de begeleiding wel in te zetten op persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit voorjaar is gestart met een fysieke training. Fysiek uitgedaagd worden, je grenzen opzoeken, het geeft ontspanning in het hoofd en helpt bij beter slapen. De mannen en vrouwen die mee doen zijn erg enthousiast. Vooraf kon als extra stimulans sportkleding worden aangeschaft; een ongekend cadeau voor ze.